Staking werknemers Stichting voor het Kind maandag ten einde

Na overleg met de bond geeft de leiding van Stichting voor het Kind aan dat de werknemers waarschijnlijk maandag weer aan het werk gaan. Neville Veira geeft aan dat na een overleg met de bond men tot het besluit is gekomen dat de werknemers weer aan het werk gaan. Ze hopen dat de betaling over de laatste maanden en voor januari spoedig zal geschieden. Sinds tweede kerstdag hebben de werknemers van de Stichting voor het Kind het werk neergelegd uit onvrede over de betalingsachterstand, die al enkele maanden voortduurt. De stichting tast nog in het duister over waarom het zo lang duurt voordat er geld overgemaakt wordt door de regering.
De goedkeuring was vanuit een aantal ministeries al verkregen en is de uitbetaling nu afhankelijk van het ministerie van Financiën. Vanuit zijn gemoedstoestand begrijpt Neville Veira het besluit van de werknemers. Door de achterstallige betalingen vanuit de regering worden werknemers wanhopig en nemen drastische besluiten. Echter betreurt hij het dat de werknemers deze weg hebben gekozen. Deze leidt immers tot de benadeling van de kinderen en hij kan zich niet voorstellen dat dit de bedoeling is van de werknemers.
Een aantal werknemers is nog werkzaam om het nodige te doen, zodat de kinderen niet aan hun lot overgelaten worden en is het werk gereduceerd tot het minimale.
Ondanks de staking heeft de Stichting voor het Kind op oudjaarsavond een kind opgevangen dat alleen achtergelaten werd. De stichting werd gevraagd in te springen om voor een bepaalde tijd het kind op te vangen voordat het door Jeugdzaken bij een passende opvang wordt geplaatst. Naar omstandigheden maakt het kind het goed.

error: Kopiëren mag niet!