Nog steeds niet alle vuilophalers uitbetaald

Na de stap naar de rechter zijn de vuilophalers, gebundeld in de Bond van Vuilophalers, al aan het werk. De achterstanden zijn intussen ingehaald, alleen is de regering nog steeds achter met de betalingen. Het ministerie van Openbare Werken en de Bond van Vuilophalers zijn nog aan het onderhandelen. Robert White, voorzitter van de bond, zegt dat hun plan en wensenpakket al zijn gepresenteerd, alleen komt het vanuit de kant van de regering wat langzamer van de grond. ‘Zou misschien kunnen liggen aan de afgelopen feestdagen’, zegt White. Het kort geding ligt nog steeds bij de rechter en de eerstvolgende zitting is op 6 januari. De bond eist een compensatie van SRD 190 per wijk met betrekking de overschakeling van de dag- naar nachtdiensten. ‘Ik ga er vanuit dat de overheid ook met voorstellen zal komen hoe dit op te lossen’, zegt White. Niet alle aannemers zijn blij met de overschakeling van dag- naar nachtdiensten. Zo zouden de werknemers meer in een gevarenzone zitten. Vuilophalers worden bekogeld met stenen tijdens het uitoefenen van hun werkzaamheden of de auto’s worden beschadigd. Op kerstnacht is een vuilophaler aangereden tijdens werktijd. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!