Mahinder Jogi: ‘Wat gaat Abrahams adviseren? Hoe president de Staat moet bestelen’

1 Mahinder JogiWat gaat Abrahams adviseren? Hoe president Desi Bouterse de Staat moet bestelen’, vraagt het VHP-assembleelid Mahinder Jogi zich af betreffende de benoeming van ex-minister van Openbare Werken Ramon Abrahams tot staatsadviseur. Dit brengt met zich mee dat Abrahams een salaris met toelagen van bijkans SRD 22.000 zal ontvangen, gelijk aan die van een ministerssalaris. ‘De president maakt een valse start in het nieuwe jaar’, zegt de VHP-topper. ‘Waar heeft president Bouterse zijn ogen en oren gestopt. Er is zoveel kritiek rond het functioneren van Abrahams. Toch benoemt hij hem tot staatsadviseur.’
Zaterdagavond nog is door partijtopper van de NDP, Jennifer Simons, in Ocer tijdens de jaarafsluiting van de partij aangehaald dat bepaalde personen bezig zouden zijn zichzelf te verrijken. Ze vroeg de president om op te treden tegen deze personen. De aangehaalde zou volgens Jogi goed van toepassing zijn op Abrahams. ‘En wat zien we prompt gebeuren. Die goede man wordt staatsadviseur.’ Jogi vraagt zich tegelijkertijd af waar de morele waarden en ethiek, die door de president worden gepropageerd, zijn gebleven. De president en zijn stromannen worden door Jogi betiteld als ‘duivels in gemaskerde engeltjes die bezig zijn het volk af te persen’.
‘Abrahams staat er bekend om dat hij wettelijke bepalingen en regelingen naast zich neerlegt. Zo heeft hij op OW meer dan 100 miljoen USD aan onderhandse gunningen achterover gedrukt zonder dat er enige maatregelen tegen hem zijn getroffen. Integendeel krijgt hij nu een riante positie.’ Dit is volgens Jogi het zoveelste bewijs dat hard werken binnen de NDP helemaal niet loont. ‘Alleen het stelen en bestelen, loont. Wanneer personen kunnen bewijzen kampioen te zijn in het bestelen van staatsgelden krijgen ze nog een hogere positie dan voorheen. Is dit een deel van het sociaal contract dat de president heeft gesloten met het volk?’
Toen de wederhelft van een van de ministers van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeleid (RGB), Martinus Sastroredjo, slechts een stuk perceel had aangevraagd, was dit voor de president de reden om hem oneervol de laan uit te sturen. ‘Toen zei de NDP’er Andre Misiekaba dat de minister zijn omgeving goed moest kennen. Ik ben benieuwd wat voor uitleg Misiekaba ons nu gaat geven. Dat de president zijn omgeving goed moet kennen. Wel dan vraag ik mij in gemoede af waar de president zijn ogen en oren heeft gestopt of verstopt?’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!