Ook Doekhie schitterde van afwezigheid in Ocer

IFBehalve de NDP-top uit Saramacca schitterde ook het hoofdbestuurslid, de NDP-parlementariër uit Nickerie Rachied Doekhie, van afwezigheid in Ocer afgelopen vrijdag waar de partijleiding haar jaarafsluiting had. Ook hij verkoos de afsluiting met zijn eigen partijstructuren boven die van de partijleiding. Verder heeft ook Doekhie het systeem van Saramacca gehanteerd door bussen met NDP’ers af te vaardigen naar Ocer zonder dat hij fysiek aanwezig was. ‘Wij hadden onze jaarafsluitingsactiviteiten met onze partijstructuren in Nickerie. Op zulke momenten is het altijd moeilijk om op beide plaatsen aanwezig te zijn’, zei de volksvertegenwoordiger. Hij onderkent wel dat zijn aanwezigheid in Ocer wel van belang was, maar er is beslist geen man overboord indien hij geen gehoor hieraan heeft kunnen geven.
Opmerkelijk was dat zaterdag door parlementsvoorzitter Jenny Simons is aangehaald dat er NDP- toppers zijn die niet de belangen van het volk maar van zichzelf, familieleden en vrienden behartigen. Zij vroeg aan president Desi Bouterse om goed hiernaar te kijken en ervoor te zorgen dat niet van de koers van het uitgestippelde beleid wordt afgeweken.
Doekhie hiermee geconfronteerd, zei het volgende. ‘Het is niet van toepassing op mij. Ik weet niet in welk licht mevrouw Simons dit heeft geplaatst. Deze situatie binnen de partijtop is mij niet bekend. Dan moet zij met naam en toenaam komen zeggen om wie het precies gaat. In ieder geval voel ik mij helemaal niet aangesproken.’
Doekhie verduidelijkt dat Simons wel haar reden zal hebben om de bedoelde opmerking te plaatsen. Voor hem blijft het echter een raadsel. Vooral gelet op het feit dat wanneer hij even de politieke top van de NDP per district onder de loep neemt, hij geen enkel persoon ziet op wie de aangehaalde van toepassing zou kunnen zijn.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!