‘Oh Ronald toch!’: Chocoladetollies als profielfoto politicus

Oh Ronald toch 2De ‘openbaarheid’ is anders dan toen
Dat we in Suriname vrij onwennig zijn met nieuwigheden als internet en mobiele telefonie wordt soms pijnlijk duidelijk. Het is bekend dat berichten die eenmaal op het net zijn verschenen er praktisch nooit meer van af te halen zijn. Toch staan diverse prominenten niet altijd stil bij hetgeen ze zeggen of doen in de openbaarheid. Ze beseffen dat in het openbaar tegenwoordig ook inhoudt hetgeen men op Facebook doet, dat diverse profielen van verschillende sociale media ook ‘openbaar’ zijn.
‘Pappie mag ik een diploma?’We herinneren ons allemaal nog de dag dat een vader een poging waagde om de hele manier van tellen van de examencommissie te veranderen ten behoeve van zijn dochter, waarbij hij de pers inschakelde en zijn ingediende petitie op het internet plaatste. Hij stond er echter niet bij stil dat deze informatie bepalend was voor de toekomst van zijn dochter die eigenlijk op deze manier de ‘geschiedenisboeken’ ingaat als het meisje dat niet eens op eigen kracht een examen kon halen en dat haar vader daarom de president inschakelde.
Beyonce en Rihanna komen in 2013!
Maar hij is niet de enige die zulke missers maakt. Binnen de politiek zijn er meerderen die denken dat we nog in de tijd leven dat het in de krant verscheen en men het vergeten was op het moment dat de dag verstreken was. En dat archieven niet alleen maar toegankelijk zijn via de deur van een gebouw waarbij de toegang geweigerd kan worden maar ook via het web. Het web waar deuren een stuk makkelijker opengaan. Zo kunnen we dus altijd terug zien dat we in 2013 de belofte kregen dat we Beyonce en Rihanna zouden zien… We wachten nog steeds.
‘de volksvertegenwoordiger’
De laatste misser is er één van een bekende heer die al eerder in opspraak was geraakt. Zo was deze meneer degene die de regering Wijdenbosch naar huis had gestuurd (nu zijn ze weer goede maatjes!) en die momenteel een nieuwe partij heeft opgericht die nog geen naam heeft. In zijn hoedanigheid als politiek figuur is deze meneer bereikbaar voor het volk. En dus kan bijna een ieder aan zijn telefoonnummer komen aangezien hij een volksvertegenwoordiger is.
Nummer toevoegen in smartphone
Waar men dus niet bij stilstaat, is dat zodra een nummer wordt toegevoegd in het contactenbestand van een smartphone, er automatisch te zien zal zijn of iemand ook gebruik maakt van diensten als Whatsapp waarbij men ook een profiel moet aanmaken. Bij het aanmaken van het profiel kan een profielfoto worden gekozen en meestal kiezen mensen een foto die iets zegt over henzelf. Waarschijnlijk onachtzaam of misschien welgemeende interesse, maar hieronder is de foto te zien van iemand die een politiek partij heeft opgericht in Suriname!
Chocoladetollies
Nu hoeven we niet naar dezelfde poppenkast als in Amerika, maar politieke figuren dienen het goede voorbeeld te geven. Een foto van chocoladetollies als profielfoto van een politieke figuur? Wat is de boodschap die wij eruit moeten halen? Dat het allemaal als chocola smaakt bij hem?! Dat hij ons als volk flink zal naaien? Of wil hij zijn liefde delen, liefde voor chocola..of….?
Letten op het imago
Het imago is iets dat wij als land, naast de kinderen, het afgelopen jaar flink genegeerd hebben. Imagoschade naar buiten toe door onze lieve presidentszoon, door onze sporter van het jaar, door de zus van de sporter van het jaar die vervolgens weer gekozen wordt nadat zij, misschien niet in die woorden, de daden van haar broer goedsprak. En nu hebben we er nog een: de chocoladetollies van onze politieke figuren. Kunnen we niet gewoon normale politici hebben, zoals die in het buitenland, die ‘selfies’ maken?!

error: Kopiëren mag niet!