Officier stelt vrouwelijke brigadier in vrijheid

Precies na 10 dagen werd de vrouwelijke brigadier van politie M.P. op vrije voeten gesteld. De zaaksofficier Tjin Liep Shie stelde de politieagente na de kerstdagen op vrije voeten. M.P. was te werk gesteld op een politiepost in het district Commewijne. Zij werd op dinsdag 17 december aangehouden en in verzekering gesteld inzake verduistering en flessentrekkerij (gewoonte om goederen te kopen en niet te betalen). Dagblad Suriname maakte contact met de advocaat. Hij bevestigt de voorlopige vrijlating van zijn cliënt. De rechter-commissaris heeft de aanhouding van M.P. rechtmatig bevonden. Haar aanhouding werd toen verlengd met 30 dagen. De raadsman had op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering een verzoek ingediend om zijn cliënt op vrije voeten te krijgen. Op vrijdag 27 december liet de officier de verdachte op het parket verschijnen en stuurde haar bij die gelegenheid naar huis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!