Palm derde sterkste acloholische drank ter wereld

Palm derde sterkste acloholische drank ter wereld 3Dat december als feestmaand bekend staat, is algemeen geaccepteerd. In deze maand denkt men dat drank erbij hoort. In deze top 10 dan ook de meest sterke alcoholische dranken die op deze wereldbol te vinden zijn. Opvallend is dat onze eigen Marienburg Rum, meer bekend als Palm, op de derde plaats staat met 90%. Echter is dit alleen in Suriname te verkijgen. Het exportproduct Palm is teruggebracht naar 81%. Met 96% is de Boliliviaanse versnapering Cocoroco een rumsoort die verkocht wordt in… metalen blikken. Blijkbaar vindt men een fles in Bolivia zo blasé.
10. Absinth (70%)
Een Franse likeur die met name in 1800 befaamd werd onder dichters en kunstenaars, omdat het de grondslag voor artistieke inspiratie zou geven, door de stof thujon die erin zit. Hierdoor kreeg het de bijnaam ‘Groene Fee’.
9. Elixir végétal de la Grande-Chartreuse (71%)
Een kruiden likeur gemaakt van 130 verschillende planten. De Chartreuse likeuren behoren tot de meest complexe producten op drankgebied en wordt nog steeds gemaakt naar een ingewikkeld recept dat monniken in 1605 in bezit kregen. Elixir komt uit het Arabisch en betekent: ‘de steen der wijzen’.
8. Bacardi 151 (75.5%)
Deze rumsoort komt van oorsprong uit Cuba en is 151 proof. Proof komt van vroeger dat de alcohol 50% werd gemengd met water en over buskruit heengegoten. Wanneer het buskruit nog ontvlamt dan ‘proved’ de drank zichzelf.
7. Inner Circle Rum (75.9%)
Dit is een Australische rumsoort die in gelimiteerde oplage geproduceerd wordt.
6. Devil Springs Wodka (80%)
Volgens de producenten is het de bedoeling om deze wodka met de helft te verdunnen met water.
5. Stroh 80 (80%)
Deze Oostenrijkse drank is gemaakt uit suikerrietmelasse en werd vroeger dan ook Stroh Rum genoemd. Echter worden hierna nog kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd en om deze reden voldoet de drank niet meer aan Europese definities voor rum en mag het dus niet als zodanig verkocht worden. Maar dronken wordt je er wel van.
4. Poitin 1661 (90%)
Deze Ierse whisky was lange tijd de sterkste die te verkrijgen was en ook voor eeuwen illegaal geweest. Sinds 1661 was de whisky verboden en is pas sinds 1997 weer legaal gemaakt. Buiten Ierland kon men al langer van de drank genieten aangezien de export van de whisky sinds 1989 weer legaal was.
3. Mariënburg rum (90%)
Suriname staat bekend om de Decembermoorden, Oudejaarsdag en producent van een van de meest sterke alcoholische dranken door de mens geschapen. Voor degene die het willen ervaren, zullen het in Suriname moeten drinken omdat voor de export het percentage is teruggebracht naar 81%.
2. Everclear (95%)
Dit merk destillaat is ooit begonnen als een illegale drank, die in de bergen van Amerika werd gestookt.
1. Cocoroco (96%)
Deze versnapering vindt zijn oorsprong in Bolivia en is een rumsoort die verkocht wordt in… metalen blikken. Blijkbaar vindt men een fles in Bolivia zo blasé.

error: Kopiëren mag niet!