Onverlaat schendt Hindoebeeld in Nickerie

hindoe 1
hindoe 2Een tot nog toe onbekende persoon heeft in de vroege ochtend van donderdag 19 december op beestachtige wijze het Hindoebeeld van de familie Bhawani, woonachtig te Nationaal Project in het district Nickerie, geschonden met rode vloeistof. De heer Bhawani geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij in de ochtend zijn poort open maakte om te gaan bidden. Bij het open maken van de poort zag hij dat zijn gebedshuis en het beeld van Shiva beklad waren met rode vloeistof. “In eerste instantie leek het op bloed”, vult hij aan, maar de politie denkt dat het vermoedelijk gaat om vloeistof die gemengd is met andere stoffen. De benadeelde heeft het vermoeden dat iemand met een volle emmer vanuit de straatzijde, de vloeistof heeft gegooid op het beeld.
Bhawani heeft een pandit gevraagd om advies. “Er is opzet in de zaak.” Op de vraag in welke richting gekeken kan worden, geeft hij aan dat hij geen idee heeft. “Praat met me, geef me aan als ik iets verkeerd heb gedaan, maar ga geen bloed gooien op dat beeld.” De politie van Nieuw Nickerie heeft een monster van de vloeistof meegenomen voor verder labonderzoek. Zo een voorval maakt de familie voor het eerst mee. Volgens Bhawani gebeurt het weleens dat er bloemen worden gegooid of geplaatst.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!