Gerard Brunings: ‘SLM moet inspelen op markt’

Gerard Brunings‘De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) moet inspelen op mogelijkheden die de markt biedt. Er zijn enkele luchtvaartovereenkomsten met landen getekend en het ligt aan de SLM om daarvan gebruik te maken’, zegt president-commissaris Gerard Brunings van de raad van commissarissen (rvc). ‘Tot nog toe zijn de mogelijkheden niet benut’, zegt Brunings in een kort terugblik. De SLM-topper neemt als voorbeeld de overeenkomsten die de regering is aangegaan met de Verenigde Staten (VS) en Haïti. De SLM heeft de mogelijkheid om vanuit een stad in de VS te vliegen naar Haïti en vice versa en heeft het recht tickets te verkopen. “Dat recht hebben we, maar we maken er nog geen gebruik van’, zegt Brunings. Met Venezuela is een soortgelijke afspraak. Via een airport in Venezuela mag de nationale carrier vliegen naar Aruba en Miami. Het bilateraal verdrag met de Antillen geeft Suriname de mogelijkheid naar Aruba en Miami vice versa te vliegen. Deze overeenkomst heeft de carrier nog niet ten volle weten te benutten, daar de vlucht Paramaribo naar Miami wordt geïncorporeerd op deze lijndienst, waardoor men niet een volle vlucht krijgt.
Waarom de mogelijkheden op de markt nog niet worden benut, kon Bruinings niet zeggen. ‘Dat is des directie om te weten, die zit in de uitvoering. De raad van commissarissen (rvc) heeft slechts een controlerende functie. De SLM beschikt over voldoende capaciteit om deze kansen uit te buiten. Het moet alleen efficient worden ingezet, merkt Brunings op. ‘We hebben met veel moeite gepoogd vertragingen te vermijden.’
Terugblikkend op de dienstverlening zegt Brunings dat alle efforts zijn gedaan om de vertragingen zoveel als mogelijk te beperken. Over een ding is Brunings absoluut zeker. De SLM heeft één van de beste inflight services. De vriendelijkheid en de goede service die geetaleerd worden in de lucht behoren tot de beste in vergelijking met vliegmaatschappijen in andere landen. De luchtvaartdeskundige zegt dat er nog onderhandeld wordt voor revisie van de luchtvaartovereenkomst met Brazilië en voor het aangaan van verdragen met onder meer de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk en Portugal.

error: Kopiëren mag niet!