RUNET Hobbybooks meer dan een boekhandel

RUNET Hobbybooks, crafts & more is de naam van de boekhandel en hobby winkel die Suriname vanaf vorig jaar rijker is. De eigenaar is mw.Willy Pigot-Pinas, leerkracht werkzaam bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, Bureau Speciaal Onderwijs in de functie van coördinator sectie Beeldende Vorming. Het plan om deze onderneming op te starten bestond al enkele jaren bij de eigenaar en werd uiteindelijk gerealiseerd op 3 december 2012. “Het is geweldig als we mogen dromen en bepaalde mijlpalen in ons leven kunnen bereiken…”, werd bij de officiële opening aan de Bersabalaan 81B gesteld. Zelf geeft de onderneemster aan dat ze met RUNET hobbybooks, crafts & more vooral leerkrachten handvaten wil aanbieden om creatief om te gaan met het beschikbare materiaal. De ééntonigheid in het vak moet worden doorbroken en meer technieken moeten worden aangewend om andersoortige ontwerpen / werkstukken te vervaardigen met de scholieren. Door de boeken krijgt men meer inzicht hoe bepaalde technieken toe te passen en creatieve inzichten te ontwikkelen.De eigenaar heeft zich niet alleen gericht op leerkrachten, maar ook op hobbyisten. “Eigenlijk heel Suriname”, benadrukt ze. Ze concludeert dat Suriname steeds meer craft minded aan het worden is, gezien de frequente art en craftbeurzen die gehouden worden. Met RUNET hobbybooks, crafts & more speelt ze hierop in en draagt bij aan het verhogen van de creativiteit. Het is voor ieder mens noodzakelijk de rechterhelft van de hersenen te prikkelen n.l. de creatieve zijde. Belangstellenden kunnen er terecht voor kinderboeken, allerhande hobbyboeken, materiaal en bijbehorende literatuur, materialen voor kunstenaars, workshops, bijouterieën, gifts, etc. De goederen worden veelal geïmporteerd uit Nederland. Het ligt nu aan Suriname om het aangeboden materiaal te Surinamiseren met de tools en technieken die worden aangeboden in de boeken. Daarnaast zullen klanten rijkelijk bediend worden door de eigenaar, van informatie en ideetjes bij aankoop van hun benodigdheden.
Kortom RUNET hobbybooks, crafts & more is een hobbywinkel enig in zijn soort die ernaar streeft de gemeenschap te faciliteren, d.m.v. workshops, hobbyisten de nodige technieken bij te brengen en mensen die gewoon op zoek zijn naar unieke zaken. Op 3 december 2013 j.l. bestond deze zaak precies één (1) jaar, en dit is een mooi moment om nu naar buiten te komen. Het is bedoeling de vleugels verder uit te slaan en steeds met nieuwe ideeën te komen. Met recht kan gesteld worden dat in het één (1) jarige bestaan, deze zaak zijn nut heeft bewezen en niet meer weg te denken is in de Surinaamse samenleving. “Kortom voor elk wat wils”. Voor mensen met een hobby, voor mensen met een creatieve geest, voor mensen met nieuwe creatieve ideeën, en last but not least de “studenten”.
RUNET is daarnaast ook nog de importeur van “Kinky Curly Products”. Dit is een haarlijn die niet op chemische, maar op natuurbasis is geproduceerd en die aan mensen met natural- of kroes haar een curly look geeft.Dit product is een schot in de roos, vooral voor mensen die geen chemische middelen willen gebruiken op hun haar. Ook vanwege de toenemende bewustwording en de bewezen voordelen dat “go natural” on the long run toch het beste voor je haar is. Momenteel staat dit product in de top tien van Amerikaanse haarprodukten.

error: Kopiëren mag niet!