Praat vooral alles in één keer uit

De nadelen van zaken onbesproken laten zijn niet in te schatten. Volgens Regillio Rozenblad heeft dat ervoor gezorgd dat zaken die avond uit de hand zijn gelopen. “Er waren nog een paar kleine dingen die we moesten uitpraten.” “Buitenrelaties brengen altijd spanningen met zich mee, maar de verdachte wilde de relatie met zijn partner herstellen.” Dit zei advocaat Rodgers tijdens de zitting omtrent de situatie van zijn klant. Tussen Regillio en zijn partner was er al ruzie. Zij betrapte hem op het onderhouden van een buitenrelatie en ook de manier waarop hij anderen via de ping sprak, viel bij haar niet in goede aarde. Maar volgens Regillio was dat alles al uitgesproken. Ze zouden weer samen gaan wonen met hun kinderen. Echter wilde hij nog enkele dingen bespreekbaar maken en tijdens het proberen daarvan liepen zaken uit de hand. Dit leidde tot de mishandeling van zijn partner. Deze aanleiding werd pas op de zitting kenbaar gemaakt sinds de zaak voor de rechter werd gepresenteerd. Kantonrechter Sewrattan vindt het niet begrijpelijk hoe het bespreken van enkele “kleine dingen” kan leiden tot het toebrengen van messteken.
Zoals het verhaal gaat, kregen Regillio en zijn partner ruzie in de auto terwijl ze aan het rijden waren. De ruzie liep op en leidde tot een klap in het gezicht van Regillio. Na nog enkele slagen en duwen pakte Regillio een mes en viel het slachtoffer aan. Zij heeft meerdere steken gehad. Op de één of andere manier lukte het haar om het mes af te pakken en uit de auto te gooien. Om zichzelf te redden, sprong ze uit het rijdende voertuig en liep daarbij schaafwonden op. De auto is niet van Regillio en het mes bevond zich al erin toen hij de auto leende. Hierdoor werd gemeend dat hij niet met de bedoeling uit huis was gegaan om het slachtoffer te kwetsen. Het was geen opgezet plan. Volgens de Officier van Justitie moest hij wel degelijk op de hoogte zijn van het mes in de auto, ook al heeft hij het niet daar geplaatst.
Regillio werd in eerste instantie verdacht van poging moord. Daarvan heeft de officier afgezien en kwam hij tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Voor dat feit eiste hij 2 jaar celstraf met aftrek van voorarrest. De advocaat van Regillio was het ermee eens dat er geen sprake is van poging tot moord, omdat de voorbedachte rade in het handelen van Regillio ontbrak. Zonder de handelingen goed te spreken, vroeg de advocaat rekening te houden met de emotionele gemoedstoestand die relaties met zich mee kunnen brengen.
Rechter Sewrattan herhaalde iets dat in vele andere soortgelijke zaken door elke rechter wordt benadrukt. “Als die vrouw niet meer wilt, laat haar met rust. Niet opdringerig doen.” Hij zei dat hij nog zo ver met de veroordeelde mee zou kunnen gaan, als hij het slachtoffer terug had geklapt, nadat zij hem als eerst sloeg. Maar Regillio heeft zich niet als gelijke tegenstander opgesteld, door zich met een mes te bewapenen. De rechter vond de strafeis van de officier al bijzonder redelijk en gaf aan dat hij een hoger eis gesteld zou hebben als hij in de schoenen van de officier stond. De strafeis van de officier van justitie werd overgenomen en opgelegd. Regillio moet zijn straf uitzitten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: