Slachtoffer inbraak: ‘Is niet de dieven hun schuld, het is de minister zijn schuld’

‘Het is niet de dieven hun schuld, het is de schuld van de minister’, zegt het slachtoffer van inbraak, Dillip Goedar, gebelgd tegen Dagblad Suriname. Afgelopen vrijdag hebben dieven zich op klaarlichte dag toegang verschaft tot zijn woning. Hij is in Nickerie woonachtig. Geldbedragen boven de SRD 100.000, bijkans USD 6.000 en vele waardevolle sieraden zijn buitgemaakt. Goedar vindt dat de Justitieminister de dieven niet op hardhandige wijze aanpakt. Dit brengt met zich mee dat zij zich vrijelijk bewegen en openlijk stelen en of roven zonder zich om iets druk te maken. ‘Wanneer ze al voldoende hebben geroofd of gestolen en deze aan hun vrouw en familie hebben gegeven om voor hen op te slaan, gaan ze zich vrijwillig aanmelden bij de politie. Dan gaat de minister doen alsof het een geweldigheid is dat dieven zich vrijwillig aanmelden. Maar hij vergeet dat de dieven in die tussentijd niet hebben stilgezeten. Ze hebben flink gestolen en geroofd’, zegt hij fel.
De inbraak vond vrijdagmorgen tussen 9.00 en 11.00 uur ‘s morgens plaats. Goedar was al van huis, terwijl zijn vrouw omstreeks 9.00 uur van huis vertrok. Toen zij tegen 11.30 uur thuiskwam, trof zij de ravage aan die de dieven hadden aangericht. ‘Tegen die tijd waren de dieven al weg.’ Zij hebben eerst de ijzeren achterdeur van de woning geforceerd, daarna de achterdeur. In de woning hebben zij de deuren van beide kamers kapotgemaakt om binnen te kunnen gaan. ‘Ze hebben een koevoet, houwer en mes gebruikt.’
Goedar die een dag ervoor terug was uit Miami had zijn koffer nog niet uitgepakt. Deze was in een van de kamers. Hierin was een deel van het geld opgeslagen. Het ander deel was onder een van de kasten bewaard. ‘Ze hebben al de kasten overhoop gehaald en kapotgemaakt’, jammert het slachtoffer. Het verbaast hem ook dat dure parfums en overige spullen onaangeroerd zijn gebleven. ‘Het waren echte dieven, ze waren geen junkies. Alle dieven van Nickerie zijn vrij. Dat zeg ik toch. De Justitieminister leert de dieven juist om te gaan stelen en roven. Daarna moeten zij zich aanmelden wanneer ze al voldoende hebben gestolen of geroofd. Dan nog gaan zij eerder vrijgelaten worden, omdat ze zogenaamd goed gedrag hebben vertoond door zich vrijwillig bij de politie aan te melden. Het is allemaal de schuld van de Justitieminister.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!