GOw2 doet officiële intrede

fr2gow2Vrijdag markeert een historische dag voor de gehele Surinaamse samenleving. “Het is zeker iets om trots op te zijn.” Dat is de zin die we veelal hoorden tijdens de verschillende toespraken die gehouden werden tijdens de ceremonie voor de launch van GOw2. GOw2 heeft het van oudsher bekende merk Texaco vervangen.
Leuk cadeau
In gesprek met Dagblad Suriname gaf de directeur van Staatsolie aan dat hij trots is op het hele team. “Ik vroeg steeds wanneer het zover zou zijn. Ik zei nog tegen ze, ‘geef me een leuk cadeautje den 13de”. En een leuk cadeau werd het inderdaad voor Staatsolie die op 13 oktober haar 33-jarig bestaan mocht vieren.” Een aantal zaken was rond de lancering nog niet helemaal rond, bijvoorbeeld de shop van het pompstation waar verschillende producten voor de auto te halen zijn. Maar het is het team gelukt.
Being a part of the future
De directeur van Suritex gaf in zijn presentatie aan wat de bouwstenen zijn geweest van het uitgangspunt van de onderneming. Het moest een Surinaams bedrijf zijn dat goede brandstof levert. Het bedrijf moet innovatief zijn, maar moet ook milieuvriendelijk de productieactiviteiten ontplooien. De visie is om de eerste keus te zijn voor de consument, door een kwalitatief product te leveren.
Kis’ a grani campagne
De winnaar van de Kis’ a grani campagne is Gregory Kranenburg geworden. Hij heeft de naam GOw2 bedacht voor het bedrijf. Het bedenken van een naam begon slechts als een leuke en creatieve uitdaging zegt hij. Het was spelen met letters en cijfers en ook hier en daar aanpassen. Uiteindelijk werd zijn voorstel gekozen en heeft hij de ‘grani’ gekregen.
Gaan voor nieuwe identiteit
De president commissaris benadrukte de nieuwe merkidentiteit. In de voorbereidingen was al bepaald dat de lancering van het merk een direct verband zou moeten hebben met een schone bedrijfslocatie. Schoon in de zin van een verantwoorde houding aannemen tegenover de natuur. Het bedrijf moet al zijn activiteiten afstemmen op het milieu. Er werd daarom eerst een milieuonderzoek gedaan.
Betekenis van het logo
De donkergroene kleur van het logo symboliseert de natuur van Suriname en moet het bedrijf herinneren aan het verantwoordelijk omgaan met het milieu. De rode kleur staat voor de dynamiek in de Surinaamse economie. De ‘w’ is erbij om het Surinaams woord “Gowtu” te kunnen vormen. Het gaat dan om het zwarte goud, aardolie, dat de basis vormt voor de energiebrandstoffen. De lichtgroene kleur staat voor jong en vernieuwend. De witte kleur op de achtergrond moet de betrouwbaarheid van het bedrijf naar voren brengen. De ster in de letter “o” beeldt de Surinaamse vlag uit en de uiteenlopende etnische afkomst van het Surinaamse volk, dat toch een eenheid vormt.
Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen
Minister Jim Hok vindt dat Staatsolie een bedrijf is dat uitdagingen gewoon in de ogen durft aan te kijken. Zij zullen van dit project gegarandeerd een succes maken.
Brandstofproducten
Bij het pompstation kan men terecht voor het tanken van diesel en unleaded. De eigen raffinaderij van Staatsolie is nog niet helemaal af. Hok kijkt uit naar het moment waarop deze raffinaderij operationeel wordt. Verondersteld wordt dat de eerste bezending brandstof geïmporteerd is. De prijs die bij het station gehanteerd wordt, is SRD 4,59 voor dieselbrandstof en SRD 4,47 voor unleaded.
Bemanning van het pompstation
Er is reeds een bemanning voor het pompstation. Er is gewoon doorgewerkt met de medewerkers die al bij Texaco aanwezig waren. Aan hen worden wel de nodige vaardigheden bijgebracht. Ook wordt de essentie van klantvriendelijkheid bij de medewerkers benadrukt.

error: Kopiëren mag niet!