NJP-kandidaten wantrouwen organisatiecommissie

De persconferentie van enkele ontevreden kandidaat jeugdparlementariers
De persconferentie van enkele ontevreden kandidaat jeugdparlementariers
Een achttal jeugdkandidaten van de afgelopen verkiezingen van het Jeugdparlement is ontevreden over de organisatie bij de verkiezingen. Zo beticht Soraya Jhagro de NDP ervan kandidaten zwaar te hebben gesteund door gebruik te maken van overheidsmiddelen. De ontevreden leden geven aan dat er transport van de overheid is ingezet om de kandidaten van NDP te vervoeren tijdens hun propaganda. Deze NDP-kandidaten hadden zich volgens Jhagro gebundeld in de Action Youth. Een ander ontevreden lid geeft aan, dat mensen van de kiescommissie actief de Action Youth hebben ondersteund met propaganda in de binnenstad.
De ontevreden groep zal vandaag naar alle waarschijnlijkheid als protest een brief indienen bij de organisatiecommissie. De ontevreden leden hebben ook aangegeven dat het programma van het Nationaal Jeugdparlement ‘Fesi’ merendeels aandacht heeft geschonken aan de leden van Action Youth.
Action Youth op zich is ook ontevreden over de wachttijd naar de verkiezingen toe. De organisatiecommissie had bekend gemaakt dat de uitslagen binnen 72 uur bekend zouden zijn. Gisteren waren de 72 uren al verstreken, zonder enig resultaat. De kandidaten hadden op zijn minst tentatieve uitspraken verwacht. In een betreffend staatsbesluit is aangegeven dat de kiescommissie een zitting moet houden zodra alle processen-verbaal van de stembureaus zijn binnengekomen. De ontevreden leden zetten ook vraagtekens achter het feit dat er een hertelling plaatstvindt. Vandaag zal om 11:00 uur de uitslag van de verkiezingen worden bekend gemaakt.
De kandidaten vinden dat Faizel Abdoelgafoer, voorzitter van de jongerenraad NDP die ook in de organisatie zit, de leden van Action Youth behoorlijk heeft gesteund. Abdoelgafoer stuurt deze beschuldigingen naar het rijk der fabelen. Hij zegt dat de ontevreden leden bezig zijn met een politiek spelletje en vindt het jammer dat jongeren op deze tour gaan. Abdoelgafoer promotiemateriaal hebben geregeld voor alle kandidaten. Hij vindt het jammer dat hij wordt ‘terug betaald’ met deze valse beschuldigingen. Als lid van de organisatiecommissie vindt hij dat zijn politieke kleur helemaal geen invloed heeft gehad.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: