Lidbond BBS: ‘Seedorf schrijft geschiedenis met alv’

De leden van de Bond Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) vroegen een algemene ledenvergadering (alv) aan bij bondsvoorzitter John Seedorf. Een lid van de bond zegt tegenover Dagblad Suriname dat de voorzitter de alv uitschreef voor zondag 16 november. De leden eisen een financieel verslag van de afgelopen jaren van het bestuur. Het is voor het eerst in de geschiedenis voorgekomen dat een alv op een zondag is gehouden bij de bond, zegt hetzelfde lid dat anoniem wenst te blijven.
‘De voorzitter is slim geweest om het op een zondag te houden. Van de 110 leden die de vergadering hadden aangevraagd, waren er maar 10 op de vergadering. Dat het over grootste deel van de leden afwezig was, was verwachtbaar. De zondag is een van de weinige vrije dagen in de week voor de leden. Dat zullen ze niet zomaar opgeven’, zeggen enkele leden. De vergadering werd verdaagd. De voorzitter heeft beloofd dit jaar nog het financieel verslag te presenteren.
‘John Seedorf zit al acht jaar en heeft nog nooit een financieel verslag gepresenteerd’, zegt een lid. John Seedorf spreekt de beschuldigingen van de BBS tegen. Hij zegt wel een financieel verslag te hebben gepresenteerd. ‘De bond had nooit geld, bij overname van de bond was de kas leeg’, zegt Seedorf. ‘De contributie van de bond brengt ongeveer SRD 400 per maand op. De leden hebben elk jaar een pakket gehad. Er zijn heel wat leden die de bond moeten betalen.
Seedorf zegt dat het bij de BBS en KBS en KBS Zorg & Hoop ‘hetzelfde kliekje is’. ‘Ze hebben nu bij de BBS een paar onruststokers gevonden en die proberen hun ding te doen.’
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!