Defecte kabel belangrijke transmissielijn oorzaak black-out EBS

Een defecte kabel op een van de belangrijke transmissielijnen van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft gisteren gezorgd voor een totale black-out omstreeks 14.00 uur. Door de defecte kabel raakt de andere tansformatoren overbelast. Als gevolg hiervan raakte het systeem instabiel en viel hierdoor volledig uit. Dit meldt de EBS in een persbericht. Het totale voorzieningsgebied van Groot Paramaribo, Commewijne, Saramacca, Wanica en Para kwam zonder stroom te zitten. ‘Na het lokaliseren van de fout zijn wij gestart met de normalisatie van de diverse voedingsgebieden. Omstreeks 15:30 uur was 50% van de gebieden weer voorzien van elektriciteit en rond 16:15 de overige gebieden.’
‘Als gevolg van de gewijzigde netconfiguratie die de technici van de EBS moesten maken om alle gebieden weer van elektriciteit te kunnen voorzien, kan het voorkomen dat delen van de districten Wanica en Saramacca in de komende 24 uur, wederom zonder stroom komen te zitten. EBS technici werken eraan om dit tot een minimum te beperken. Als het elektriciteitsnet niet overbelast is als gevolg van een stijging van het verbruik bij de klant, is dit tot een minimum te beperken of zelf te voorkomen. EBS biedt haar verontschuldigingen voor dit ongerief.’

error: Kopiëren mag niet!