Moordverdachte ontslagen van alle rechtsvervolging

Kantonrechter Daniëlle Karamatali ontsloeg Claiton K. gisteren van alle rechtsvervolging. De magistraat achtte de verdachte niet strafbaar aan moord of doodslag van het slachtoffer Raiz. Uit het dossier blijkt dat de verdachte tegen een ogenblikkelijke wederrechtelijke aanranding had gehandeld. De werkgever en de verdachte hadden het erover dat de verdachte een seksuele relatie had met iemand. Om Raiz van zich van af te krijgen, had Claiton bevestigend geantwoord. Het slachtoffer werd kwaad en deed daarbij de uitlating dat hij hem zou doden. Het slachtoffer kwam inderdaad met een jachtgeweer. Beide geraakten daarbij in een worsteling, waarbij het de verdachte gelukte om het geweer afhandig te maken. Hij schoot gericht op het slachtoffer. Als gevolg van de opgelopen letsels overleed het slachtoffer.
De magistraat kon zich terugvinden in het pleidooi van advocaat Irvin Kanhai.
Claiton had zich verdedigd en zijn handelen achtte de rechter gerechtvaardigd. Het was een rechtmatige verdediging. Daarnaast was de verdachte ook diefstal ten laste gelegd. De magistraat kwam tot het bewezen feit met betrekking tot de diefstal. De verdachte heeft 50.4 gram ruw goud en een ATV van zijn werkgever buitgemaakt. Voor het bewezen strafbaar feit legde de rechter hem een straf op van 11 maanden met aftrek en beval de onmiddellijke invrijheidstelling, omdat Claiton al 11 maanden in voorarrest heeft gezeten. Claiton K. verliet de rechtszaal met een zucht van oplichting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!