Gouden huwelijk echtpaar Dhawtal – Orie

Het echtpaar Dhawtal – Orie heeft op zaterdag 7 december 2013 samen met de familie zijn gouden huwelijk gevierd. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca was er ook bij om namens de president van de Republiek Suriname de felicitaties over te brengen. Het echtpaar heeft een zoon. Verder zijn er nu ook drie kleinkinderen: een jongen en twee meisjes. Harrypersad Dhawtal is in het toenmalige district Suriname geboren. In zijn jonge jaren heeft hij bij verschillende landbouwers gewerkt, soms voor een loon van SF 2,50 per dag. Vanaf zijn jonge jaren doet hij zelf ook aan landbouw en heeft hij nooit voor de overheid gewerkt.
Orie Hemwatie Bhagwatie is in het district Saramacca geboren en heeft haar echtgenoot altijd bijgestaan. Verder was de zorg van haar zoon aan haar toevertrouwd. Mevr. Dhawtal was bijkans 30 jaren werkzaam als schoonmaakster bij het ministerie van Justitie en Politie. Ze heeft op verschillende politieposten gewerkt, namelijk Tijgerkreek, Monkshoop, Groningen en Calcutta.
Het echtpaar is bijkans 50 jaren woonachtig aan de Celebesweg no. 7 in het district Saramacca. Volgens het echtpaar zijn wederzijds vertrouwen en respect voor elkaar heel belangrijk in een huwelijk. Beide echtgenoten verkeren in goede gezondheid. Ze belijden het Hindoe-geloof.
Dc Aroenkoemar Ramdhani noemt mensen die tientallen jaren zijn gehuwd, een voorbeeld voor de samenleving. Hij vraagt de zoon en kleinkinderen om het voorbeeld van hun (groot)ouders over te nemen.

error: Kopiëren mag niet!