President Bouterse: “Mandela was de laatste grote visionaire wereldleider”

Nelson MandelaPresident Bouterse laat in een persbericht weten met verslagenheid kennis te hebben genomen van het heengaan van Nelson Mandela. Hij noemt Mandela een “oprechte volksleider en de laatste grote visionaire wereldleider van de afgelopen eeuw”. De president is diep onder de indruk van de strijd die Mandela heeft geleverd tegen ongelijkheid, onderdrukking en discriminatie. Hij ziet Mandela als een bron van inspiratie voor volharding in het geloof dat creëren van een betere wereld nog mogelijk is voor onze kinderen. “Mandela was een man die leefde met het idee van vrijheid en was bereid te sterven voor echte vrijheid”, aldus het persbericht.
“Ik koester grote admiratie voor de wijze waarop hij in staat was zijn verdeelde volk te bewegen en hem te leiden naar een gezamenlijke toekomst”, stelt de president. “Door zijn levenreis als vrijheidsstrijder, gevangene, president en voorvechter voor vrede werd Nelson Mandela het grote morele voorbeeld voor een ieder in Afrika en daarbuiten.”

error: Kopiëren mag niet!