Verdachte zedenzaak in vrijheid gesteld

Kantonrechter Sieglien Wijnhard stelde de verdachte Dennis P. (35) donderdag voorlopig in vrijheid nadat het duidelijk was dat de verklaring van het slachtoffer kennelijk leugenachtig is. Op de rechtszitting werd de behandelende gynaecoloog gehoord, die bevestigde dat er iets met het kind aan de hand is. Hij gaf aan dat er sprake was van penetratie. Volgens zijn bevindingen zou iemand met een vinger in het geslachtsdeel van het kind zijn geweest. Advocaat Valery Piqué maakte van de gelegenheid gebruik en verzocht de rechter om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt te willen opschorten. Volgens de raadsman zou het slachtoffer, dat momenteel 10 jaar is, hebben verklaard dat zij meerdere malen misbruikt is door haar oom. Dit is niet uit de verf gekomen. De arts concludeerde dat er geen scheuringen zijn. De verklaringen van het slachtoffer typeerde de advocaat als te zijn tegenstrijdig. De magistraat was het eens met de advocaat en schorste de vrijheidsbeneming van de verdachte op. Hij heeft bijkans 7 maanden in voorarrest doorgebracht. Dennis werd op 18 mei dit jaar in verzekering gesteld. Op 14 februari wordt de verdere behandeling voortgezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!