Monumentenkalender terug van weggeweest

Na drie jaar is het er eindelijk weer: de Monumentenkalender! Deze wordt uitgegeven door Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES) om het algemene publiek meer bewust te maken van de schoonheid en de waarde van ons unieke erfgoed op architectonisch en historisch gebied.
‘Besef de waarde van ons uniek erfgoed’
De kalender verscheen voor het eerst in 2009 en eveneens in het jaar 2011. Mede door een tekort aan financiële middelen is het dus pas na bijna drie jaar gelukt om weer een kalender uit te brengen. De SGES heeft dat kunnen doen met behulp van diverse sponsors uit het bedrijfsleven, bijvoorbeeld Staatsolie en Readytex, maar heeft het uiterlijk enigszins moeten aanpassen. Een medewerkster vertelt ons dat de kalender is teruggebracht naar zeven pagina’s, inclusief het voorblad. Dit houdt in dat er per pagina dus twee maanden staan weergegeven. De vorige edities telden twaalf pagina’s exclusief het voorblad, dus per maand een pagina. Een andere verandering is dat er dit jaar een speciaal thema is gegeven aan de kalender, in tegenstelling tot de twee voorgaande edities, en wel ‘Kerkelijke Gebouwen’.
De kalender is vanaf deze week te verkrijgen bij de SGES en kost SRD 10. De opbrengst zal worden gebruikt voor het maken van een nieuwe kalender voor volgend jaar. Het is tevens de bedoeling dat de kalender ook op andere verkooppunten in de stad verkrijgbaar zal zijn.

error: Kopiëren mag niet!