Oma misbruikte peuter: ‘Mijn kleindochter is op de crèche misbruikt’

In de geruchtmakende zaak van het seksuele misbruik van een peuter op 5 november, blijft de familie volhouden dat dit op de crèche moet zijn gebeurd. M.A., grootmoeder van de peuter van 18 maanden, houdt voet bij stuk dat haar kleindochter op de crèche is misbruikt. De oma haalde haar kleindochter op tegen 14:00 uur en toen al zag ze dat haar kleinkind ‘een beetje suf en slap deed’. ‘Enige waar ik heb laten liggen, is om toen de pamper te verwisselen.’ Vanaf het ophalen tot het moment toen werd ontdekt dat de peuter was misbruikt, was het meisje onder beheer van haar oma. De oma was van 14:00 uur tot 16:00 uur thuis met haar zoon van 16 jaar en de kleindochter. Haar zoon heeft de hele tijd geslapen, beweert de oma. Toen de moeder van het misbruikte meisje thuis kwam, was het rond 16:00 uur. De moeder wilde de baby een bad geven en toen werd in de luier bloed ontdekt en dat het geslachtsdeel was opgezet. Er is toen gelijk contact gemaakt met de crèche en volgens de oma reageerden de crèchemedewerksters ‘heel koud’. De arts heeft bevestigd dat er seksuele handelingen met het meisje zijn gepleegd en de politie werd ingeschakeld. ‘Door de constante bloedingen is het meisje op 8 november voor 6 dagen opgenomen in het ziekenhuis’, zegt de grootmoeder. De grootmoeder zegt dat de arts geen sperma heeft gevonden in de vagina van de peuter.
‘In de media zijn er heel wat lelijke onwaarheden gezegd’, vindt M.A. Zo zou het niet kloppen dat de oma het meisje thuis had achter gelaten en was gaan slenteren. De peuter kan nog niet zo goed praten en daardoor niet aanwijzen wie haar kwaad heeft aangedaan.
De politie heeft 3 medewerkers van de crèche als verdachte opgemerkt en ingesloten. Vanaf toen hebben alle ’s landscrèches het werk neergelegd. Op 21 november is de laatste verdachte in de zaak vrijgelaten en op 30 november heeft de bond van de ’s landscrèches een petitie ingediend bij de president. Hierin wordt gevraagd om bescherming van het personeel van de ’s landscrèches. President Bouterse zei bij de overhandiging van de petitie dat er een politieonderzoek in de zaak moet komen. Vanaf maandag zijn de crèchemedewerkers normaal aan het werk.
De grootmoeder betreurt het dat de schuldige nog vrij rond loopt. Het meisje gaat momenteel niet naar de crèche, omdat het vertrouwen in de crèches er niet meer is. De oma doet nu uiteindelijk zelf de oppas. Haar kleindochter zou het momenteel goed maken. Het onderzoek is nog niet afgelopen. In deze kwestie heeft geen enkele kinderrechtenorganisatie iets van zich laten horen.

error: Kopiëren mag niet!