De nacht van de Inheemse trots

De nacht van de Inheemse trots3‘De nacht van de Inheemse trots’ is het thema van de tweede editie van het Inheemse klederdracht contest 2013. Het evenement wordt georganiseerd door Indigenous Evenement en vindt plaats in de Congreshal. Het eerste Inheemse klederdrachten contest werd in het jaar 2011 gehouden vertelt, de coordinator van het geheel Ricky Chan Jet Soe. Ontwerper Nolda Joenakame is toen gekozen als winnaar met een klederdracht met de kleuren van de Surinaamse vlag. Er zullen dit jaar wederom 10 ontwerpers van Inheemse afkomst meedoen aan dit klederdracht contest, maar deze keer doen ook 3 heren mee. De ontwerpers zijn David Hek, Nolda Joenakame, Lilien Artist, Ceciel Joghie, Cindy Biswane, Ricardo Sabajo, Josta Jubithana, Lucia Sabajo, Claudia Arupa en Ursula Orassie. Tijdens het contest zullen er twee rondes zijn, vertelt Chan Jet Soe verder. De Inheemse culturele feestkleding ronde en de Inheemse galakleding ronde. De winnaar krijgt een bedrag van SRD 3.000,-. De nacht van de Inheemse trots is een concept, waarin een aantal elementen van de Inheemse cultuur terug te vinden zal zijn op een avond. Dan heb ik het over de taal waarin wij als Inheemsen zingen, dat is onze trots. Onze manier van dansen en muziek maken, dat is onze trots bijvoorbeeld Sambura, Woyupore en Waijono. Chan Jet Soe zegt date r op de avond ook mooie hoofdtooien te zien zal zijn. En tenslotte de klederdrachten en daar gaat de avond eigenlijk om. Er zal ook een spectaculaire hoofdtooien demonstratie geshowd worden door Waiono. Als verrassing zal er ook een Grangmang Kapteng hoofdtooi gepresenteerd worden. De grangmang is het hoogste gezag onder de Inheemsen en het publiek zal ook genieten van Juan Dario Vasques uit Peru.

error: Kopiëren mag niet!