Buurman met lange vingers afgestraft voor 14 maanden

Galied Maulabaks, een jongeman van 24 jaar, moet voor 14 maanden de bak in. Op 14 oktober heeft hij ingebroken bij zijn buurman, waarbij hij een plasma televisie, audio apparatuur, 2 mobiele telefoons en wat geld meenam. Maulabaks geeft het feit volmondig toe.
De officier van justitie, Roline Gravenbeek, eiste tegen Maulabaks een celstraf van een jaar en 6 maanden met aftrek. Volgens de vervolging hield zij rekening met de ernst en de aard van het feit. Maulabaks is nooit eerder in aanraking gekomen met de justitie. Zijn advocaat, Hedley Derby, betoogde dat zijn cliënt de inbraak toegeeft. Hij beseft dat hij in de fout is gegaan. De raadsman verzocht rechter Robbert Praag om een mildere straf te willen opleggen en niet mee te gaan met de eis.
De magistraat achtte heit feit zeer ernstig. ‘Hij moet de verantwoordelijkheid van zijn handelen kunnen dragen’. Het feit is zeer ernstig, omdat Maulabaks in de woning van zijn buurman heeft ingebroken. ‘Al zou het een woning zijn van iemand anders, dan nog moet hij zijn lange vingers thuis houden.’ De magistraat veroordeelde hem, rekening houden met de proceshouding en het feit dat hij de eerste keer in aanraking is gekomen met justitie, tot een gevangenisstraf van een jaar en 2 maanden met aftrek. Maulabaks moet de resterende straf uitzitten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!