Actievoerende stuwadoors zoeken hulp bij DNA

De actievoerende stuwadoors hebben gisteren een petitie ingediend bij de voorzitter van De Nationale Assamblee (DNA), Jennifer Simons. Het was in eerste instantie de bedoeling om de petitie in te dienen bij de vicepresident (vp), maar hij stond op vertrek. De Algemene Havenarbeidersbond (Ahab) wil dat de DNA zich met hun zaak gaat bemoeien. Murwien Leeflang, ondervoorzitter van de bond, vindt dat de regering erop moet toezien dat de rechten van de werknemers niet worden vertrapt. De stuwadoors zijn bijkans twee weken in staking. De groepen waren eerder al bij de Bemiddelingsraad, maar dat heeft tot nu toe geen oplossing gebracht. Gisterenavond moest de bond weer verschijnen bij de Bemiddelingsraad.
Robby Berenstein, voorzitter van de bond, zei in een interview dat de werkgever, Integra Marine, de bond niet wil herkennen, omdat het bestuur bestaat uit enkele leden die voor concurerende bedrijven werken.
In een eerdere bekendmaking liet Integra Marine weten dat het klimaat zo vertroebeld is, dat er geen ruimte meer bestaat voor de partijen om te praten. Furgell Deel, één van de actievoerende werkers, zegt nog hoop te hebben dat alles goed komt. Ook de ondervoorzitter is van mening dat de sfeer niet vertroebeld is en dat dit gewoon een tactiek is van het bedrijf. De bond van NVB en de bond op de luchthaven verklaarden zich eerder solidair met de Ahab.

error: Kopiëren mag niet!