Maria Betsy-Jeffry 100 jaar

Maria Betsy Jeffry 100 jaarTegenwoordig hoor je niet zo vaak dat iemand 100 jaar wordt. En als je deze gezegende leeftijd hebt bereikt, dan komt dit echt door Gods genade. Men zegt wel eens dat je uit goed hout gesneden moet zijn om de leeftijd van 100 jaar te halen. Dit werd ook bevestigd door mevrouw Maria Betsy-Jeffry, bij de viering van 100ste verjaardag. God Bless, zei mevrouw Jeffry, die al ongeveer 20 jaren niet meer kan zien. Mijn moeder moest geopereerd worden voor cataract. Maar bij die operatie is er iets mis gegaan en zij zou eigenlijk voor een tweede keer geopereerd moeten worden. Dat wilde zij niet. Mevrouw Jeffry is niet getrouwd. Zij is geboren in Klein Henar, in het district Nickerie. Maria heeft twee kinderen, Yvonne en Siegfried. Haar 58-jarige dochter, Yvonne zegt dat haar moeder een hardwerkende vrouw is geweest. Ze deed de huishouding voor mensen en heeft ook bij de wasserij gewerkt toen de Nederlandse militairen hier waren. Mevrouw Jeffry is erg blij dat ze de leeftijd van 100 jaar heeft bereikt. Die blijdschap was afgelopen woensdag ook te merken tijdens haar bijzondere kerkdienst. Mijn moeder klapte in haar handen en schudde haar schouders mee, vertelt Yvonne. Mevrouw Jeffry praat niet meer zoveel, maar ze kan nog lopen. Volgens Yvonne betekent haar moeder alles voor haar en ze zal haar verzorgen zo lang ze nog leeft. Ik ga mijn moeder nooit in een bejaardentehuis zetten, zegt haar enige dochter. Op de vraag wat het geheim is om zo lang te leven, zegt Yvonne : het is gewoon te danken aan de Heer. Mijn moeder eet van alles en heeft geen ziektes. Maar ik moet wel erbij vermelden dat de mensen van vroeger veel aardvruchten zoals bananen en cassave aten. En de landbouwgewassen werden niet bespoten met allerlei chemicaliën. Mevrouw Jeffry heeft 4 kleinkinderen, 5 bedoverkleinkinderen en 7 bedbedoverkleinkinderen.

error: Kopiëren mag niet!