Havenarbeiders in protestdemonstratie

Leden van de Bond van Havenarbeiders (Bahab) lopen vandaag vanuit de Hoogestraat in protestdemonstratie naar het kabinet van de vicepresident. De bedoeling van deze actie is om kracht te zetten bij hun eis voor erkenning van de vakbond. De Bahab-leden voeren al dagen actie voor erkenning van hun bond door de directie van Integra Marine en Portservices. De directie weigert die erkenning en is tot nog toe niet ingegaan op andere eisen zoals verbetering van de primaire (lonen) en secundaire (sociale) voorzieningen van haar stakende stuwadoors. De bond wil dat de regering intervenieert om de patstelling te doorbreken. ‘De zaak van de Bahab en Integra Marine is nog steeds bij de Bemiddelingsraad’, zegt Arbeidsminister Michael Miskin desgevraagd. De raad heeft een voorstel gedaan naar beide partijen toe. De bond is geadviseerd haar bestuur te verruimen, wat inmiddels is gebeurd. Het is nu aan de partij van Integra Marine om vandaag antwoord te geven op het gedane voorstel.

error: Kopiëren mag niet!