Grassalco geeft tv-productie cadeau aan 38-jarige Suriname

Staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco zal in de Srefidensiweek op verschillende televisiestations een productie onder de titel ‘Hoe ontwikkeling tot stand komt’ uitzenden. Deze productie is speciaal in elkaar gezet in verband met de 38 jaar staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname.
De ontwikkelingen binnen de mijnbouwsector de afgelopen 38 jaar en de bijdrage van deze sector als katalysator van de economie worden aan de orde gesteld. Prominenten als voormalig Staatsolie-directeur Eddy Jharap, project director refinary van Staatsolie, Rudolf Elias, IDCS-directeur Winston Caldeira, Mahinderpersad Autar, hoofd van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst (GMD) en de voormalige en huidige Grassalco-directeur respectievelijk Glenn Gemerts en Sergio Akiemboto komen aan het woord.
De mijnbouwsector is altijd een branche van ontwikkeling geweest. Grassalco is op 30 augustus 1971 opgericht met als hoofddoel de ontwikkeling van de bauxietvoorkomens in West- Suriname. In het jaar van onze onafhankelijkheid tekende de Surinaamse overheid een overeenkomst met de multinational Reynolds Mining Company en werd Operation Grasshopper namens de overheid aangesteld om mee te doen aan de operatie. Thans is het staatsmijnbouwbedrijf operationeel te Royal Hill, in het district Brokopondo, waar zij gestart is met de productie van steenslag om dat tegen concurrerende prijzen te verkopen op de lokale markt.

error: Kopiëren mag niet!