SNL zal maatregelen treffen tegen zaalvoetballende Giovanni Alleyne

SNL zal maatregelen treffen tegen zaalvoetballende Giovanni AlleyneDe voetballer Giovanni Alleyne heeft zich beslist niet populair gemaakt met het besluit als international van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) toch te gaan zaalvoetballen voor FC Inter Nacional tijdens de Hoofdklasse play-offs. Voor het niet nakomen van de afspraken met de technische leiding van de SVB, werd hij uit de nationale selectie gezet die afgelopen weekend het ABCS-toernooi won op Curaçao. Nu dreigt ook zijn voetbalclub SNL, maatregelen tegen hem te treffen, als hij niet stopt met zaalvoetballen. Dagblad Suriname verneemt van betrouwbare bronnen dat Alleyne spoedig hiermee geconfronteerd zal worden. De leiding van de militaire ploeg zal het niet alleen bij Alleyne laten, ook andere spelers van SNL die zaalvoetballen, zullen aangesproken worden. Van de leiding van SNL kon Dagblad Suriname geen reactie krijgen hierover.
Het is niet de eerste keer dat Alleyne uit een nationale selectie van de SVB is gezet. In november 2011 verscheen de international zonder te melden niet voor de WK 2014-kwalificatiewedstrijd tegen El Salvador welke in het Andre Kamperveenstadion gespeeld werd. Niemand wist waar hij was. Alleyne, die toen ook deel uitmaakte van de U-23 selectie, bood zijn verontschuldigingen aan de toenmalige U-23 bondscoach Roberto Godeken. Technisch directeur van de SVB was toen Kenneth Jaliens. De Olympische Selectie zou de eindronde spelen op St. Kitts & Nevis. Toen uiteindelijk de selectie vertrok, bleek dat Alleyne toch gepasseerd was. De huidige nationale seniorenselectie staat ook onder leiding van Godeken. Nu heeft Alleyne het weer geflikt onder zijn leiding.

error: Kopiëren mag niet!