Ingehuurde medewerker Integra Marine rijdt auto rivier in

1 Ingehuurde medewerker Integra Marine rijdt auto in de rivierEen geïmporteerde auto is donderdagavond in de Surinaamse rivier terecht gekomen. Dagblad Suriname verneemt uit betrouwbare bronnen dat Integra Marine & Port service, mensen heeft ingehuurd om het werk van de stakende stuwadoors over te nemen om het verlies zo veel mogelijk te beperken. Omstanders zeggen dat een ‘onervaren’ kracht de auto met een hoge snelheid over de steiger van ongeveer 2 km reed en in het water terecht is gekomen. De werknemers van Integra Marine zijn nog steeds in actie. De bond en de directie waren afgelopen donderdag naar de Bemiddelingsraad. Er zijn momenteel drie schepen van Integra Marine aangemeerd aan de Nieuwe Haven die ingeklaard moeten worden. De rederij is belast met het lossen van schepen, waarin geïmporteerde goederen zitten. Door de staking kunnen vele ondernemers niet of niet op tijd beschikken over hun goederen die zijn ingekocht in het buitenland. De financiële schade die importeurs hierdoor oplopen, kan in de miljoenen lopen. De actie werd afgelopen dinsdag afgekondigd. De rederij zag zich genoodzaakt anderen dan de stuwadoors in te zetten om de schepen te lossen met alle gevolgen van dien. Er wordt gestaakt voor een beter loon en sociale voorzieningen.

error: Kopiëren mag niet!