Drie penitentiaire ambtenaren na 7 maanden in vrijheid gesteld

Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft de drie penitentiaire ambtenaren (pa`s) die terecht stonden wegens het verlenen van hand- en spandiensten vorige week voorlopig in vrijheid gesteld. Één van deze pa`s wordt door advocaat Lesley Rodgers juridisch bijgestaan. Volgens de raadsman werd op die bewuste dag op de rechtszitting de kroongetuige gehoord. Hij had verklaard de cliënt van advocaat Rodgers te hebben herkend als te zijn de pa die de drugs en andere zaken binnensmokkelde. Op de vraag van de raadsman gaf de getuige als antwoord dat hij de verdachte aan zijn bril en aan zijn manchetknopen heeft herkend. Volgens de getuige zou hij die pa hebben herkend toen hij zijn rijbewijs op het politiebureau aan hem toonde. Rodgers gaf aan dat zijn cliënt op de foto van zijn rijbewijs geen bril op heeft. Frappant is dat hij ook niet mank liep. Ook een gedetineerde wordt berecht in deze zelfde zaak. Hij werd gehoord en verklaarde geen zaken te hebben gedaan met de medeverdachten.
De raadslieden Benito Pick, Raoul Lobo en Rodgers hebben de rechter verzocht om de vrijheidsbeneming van hun cliënt op te schorten, omdat de verklaring van de kroongetuige niet klopt en bovenal tegenstrijdig is. De magistraat was het eens met de raadslieden en stelde alle drie pa’s in vrijheid. Zij hebben ruim 7 maanden in voorarrest doorgebracht. De gedetineerde zit vast in een andere zaak waar hij zijn straf moet uitzitten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!