Inbrekers hadden geen geld voor show Rick Ross

De verdachten Regillio G. en Roepesh P. riskeren elk een celstraf van 3 jaar. Zij hebben op 7 april uit een supermarkt in het district Nickerie geld en opwaardeerkaarten buitgemaakt. Na hun snode daad is het tweetal naar Paramaribo vertrokken. De 2 verdachten huurden elk een hotelkamer. Zij hebben iemand benaderd om opwaardeerkaarten beneden de normale prijs te verkopen. Twee vrouwen hebben deze handeling aan de politie gerapporteerd. De politie is eerst naar de dame geweest die de belkaarten huis aan huis verkocht. Volgens haar zou één van de verdachten haar moeder hebben gevraagd om de kaarten door te verkopen. De verdachte Roepesh P. geeft het feit volmondig toe, terwijl Regillio G. met klem ontkende. Volgens Roepesh P. heeft hij tezamen en in verenging met zijn comparant het feit gepleegd.
Officier van justitie Amar Autar achtte het feit zeer ernstig. Uit verklaring van Roepesh P. blijkt dat zij in geldnood zaten. Zij wilden naar een show van Rick Ross, maar hadden daarvoor het geld niet. Toen hebben zij een plan beraamd om een inbraak te plegen. Deze twee hadden al een strafbladbij het plegen van dit vermeend feit. Zij hebben elk hun kans gehad, maar hebben daaruit geen lering getrokken. Het OM eiste daarom tegen elk een onvoorwaardelijke straf van 3 jaar met aftrek. Op 18 november worden de raadslieden Lesley Rodgers en Himradj Matawlie in de gelegenheid gesteld om te pleiten voor hun cliënten. De gevangenhouding van het tweetal blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!