Drugsverkoper moet 12 maanden brommen

Basidono Banai moet een straf van 12 maanden met aftrek uitzitten. Hij is op twee verschillende dagen met drugs betrapt. Uit de meldingen aan de politie blijkt dat Banai drugs aan de man bracht. De politie rukte op 15 maart uit en betrapte hem met 56 gram hennep. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau, waarna hij werd heengezonden. Op 9 mei kreeg de politie wederom meldingen van alerte burgers die enorme last ondervonden van de drugshandel. De politie merkte Banai op en hij verborg heel snel een zwarte zak tussen het gras op de berm. De sterke arm had de handeling gezien en heeft het spul precies op de plaats aangetroffen. Ook zijn verpakkingsmateriaal en een fijnweger in zijn wagen aangetroffen. De verdachte gaf een lezing over de attributen die in de auto zijn aangetroffen, maar die klopte helemaal niet. Hij gaf aan dat de fijnweger voor goud is bestemd. Wanneer hij naar het binnenland gaat, koopt hij goud en weegt hij alles zelf. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte de verklaring van de verdachte ongeloofwaardig.
De vervolgingsambtenaar achtte verkoop wettig en overtuigend bewezen en eiste een straf van 12 maanden en een geldboete van SRD 1.500 te vervangen door 2 maanden hechtenis.
Advocaat Lesley Rodgers betoogde dat zijn cliënt het eerste feit heeft bekend, maar het 2de feit niet omdat men een hoeveelheid van 140 gram en 420 gram heeft vermeld. Op de bewuste dag had de politie tijdens onderzoek SRD 13.25 op hem aangetroffen. De raadsman stelde dat er dus nimmer sprake kon zijn van verkoop. De politie geeft aan dat de drugs over een heining hingen. Banai was op dat moment in zijn wagen. Het bewijs in deze zaak is volgens de raadsman niet geleverd. De drugs zijn niet in de omgeving van de verdachte aangetroffen; het hing over een omheining terwijl zijn cliënt zich nog in de auto bevond.
De magistraat achtte het bewijs wettig en overtuigend geleverd en veroordeelde de verdachte Banai conform de eis. Banai is ter zake verkoop gevonnist tot 12 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!