Zwarte Piet Niet! organiseert vreedzame demonstratie

Voorstanders van een Sinterklaasfeest zonder de stereotype Zwarte Piet, gaan op zaterdag 16 november om 14:00 uur, vreedzaam demonstreren op het Beursplein te Amsterdam. De demonstratie wordt georganiseerd door actiegroep Zwarte Piet Niet (ZPN). Na de vele emotionele, racistische en dreigende reacties op social media, vindt de actiegroep het tijd voor een protest dat aanzet tot een vreedzaam tegengeluid.
De demonstratie biedt een platform aan de tegenstanders van Zwarte Piet en geeft een stem en gezicht aan een bestaande ‘minderheid’. Ook wordt er met de demonstratie aandacht gevraagd voor het verval van het begrip ‘vrijheid van meningsuiting’. De vele, heftige, racistische reacties op gesprekken rond het element ‘Zwarte Piet’ in het Sinterklaasfeest zet het imago van Nederland als een tolerante samenleving in een kritisch licht. Er rijst wederom de vraag of de vrijheid van meningsuiting niet wordt geschaad. Zowel bekende, als minder bekende Nederlanders zullen spreken tijdens de bijeenkomst.
De actiegroep Zwarte Piet Niet zet zich in voor een betere samenleving waarin geen plaats is voor negatieve en racistische rolverdelingen in de samenleving en ziet Zwarte Piet in zijn huidige vorm graag verdwijnen. Door diverse vormen van protest proberen zij dit doel te bereiken. De demonstratie is tevens de kick off voor de campagne Zwarte Piet Niet!
ZPN roept iedereen op, die vóór een Nederland is waarin gelijkwaardigheid, vrijheid en empathie centraal staan, aanwezig te zijn op zaterdag 16 November 2013 om 14:00u op het beursplein in Amsterdam. Nu de ogen van de wereld op Nederland gericht zijn, is het tijd om massaal een positief signaal af te geven.

error: Kopiëren mag niet!