Suriname, Cuba en Venezuela houden sportdag in het kader van Srefidensie

Suriname, Cuba en Venezuela houden sportdag in het kader van Srefidensie 1
Suriname, Cuba en Venezuela houden sportdag in het kader van Srefidensie 2
Suriname, Cuba en Venezuela houden sportdag in het kader van Srefidensie 3In verband met 38 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid organiseerde de Cubaanse ambassade in samenwerking met de Venezolaanse ambassade en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken een sportdag. Deze sportdag werd zaterdag georganiseerd op het terrein van het Venezolaans instituut. Het thema van de dag was ‘Verenigd door sport’. De kinderen uit Brokopondo, Saramacca, Marowijne , Coronie en Paramaribo werden begeleid door trainers uit Cuba. De Cubaanse sportcoaches zijn al geruime tijd bezig met sportwerkzaamheden in die gebieden. Atletiek, boksen, volleybal en schaken waren de takken van sport die beoefend werden. Dit is een pilot-project omdat men in de toekomst atleten van Venezuela en Cuba wil laten halen voor uitwisseling. De winnaars van de Spelen kregen een medaille en een certificaat in ontvangst. Het is de bedoeling om jaarlijks deze sportdag te organiseren. Ook is het de planning om in de toekomst zo een sportdag te organiseren in de bovengenoemde districten. Sportminister Ismanto Adna, ambassadeur Julio Solis Feirreiro van Cuba en ambassadeur Olga Diaz Martinez van Venezuela waren ingenomen met deze dag.

error: Kopiëren mag niet!