Promoactiviteiten van start voor verkiezing Nationaal Jeugdparlement

1 Promo activiteiten van start voor verkiezing nationaal jeugd parlementOm de awareness tot stand te brengen met betrekking tot de verkiezing van het Nationaal Jeugdparlement heeft de commissie afgelopen zaterdag een bumpersticker flash mob gehouden aan de Domineestraat. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar werden in het centrum ingezet om de bumpers van auto’s te beplakken, met als opschrift op de stickers: ‘Stemmen op 10 december’. Op de sticker is ook het nieuwe logo van NJP.
Zaterdag was de kick-off voor de promoactiviteiten in aanloop naar 10 december toe. De volgende activiteit op het programma is informatiedag/training voor de kandidaten op 16 november. Zaterdag werd er ook promomateriaal verstrekt met het verkiezingslogo.
De bedoeling is om ook naar de districten te gaan om 10 december te promoten. Aniel Ghisaidoobe, ondervoorzitter van de organisatiecommissie, zegt dat het belangrijk is dat jongeren naar de stembus gaan, omdat het Jeugdparlement voor de jeugd is. ‘Het is een inspraakorgaan voor de jongeren en in de regio worden we enorm geprezen hiervoor’, zegt Ghisaidoobe.
Het Nationaal Jeugdparlement is vrij jong en is in proces naar volwassenwording, dus zullen er nog wat kinderziektes zijn die gedurende het traject verbeterd worden. Ghisaidoobe hoopt dat steeds meer jongeren bewust worden en gebruikmaken van hun recht. Aan de verkiezingen van het Jeugdparlement is er ook een themalied verbonden. Milaisa Breeveld, Enver Panka en Garry Payton hebben het lied gecomponeerd en ingezongen. Binnenkort zullen de stembiljetten in specimen overal zichtbaar zijn, zodat de jongeren ook de gezichten van de kandidaten kunnen zien.
In 2004 bracht slechts 27% jongeren zijn stem uit, in 2007 was dat 14% en in 2010 was het minder dan 25%. Dit is de vierde verkiezing. Landelijk zijn en 142 kandidaten, verspreid over 10 districten die strijden om 29 zetels. 122.000 jongeren tussen de 12 en 25 jaar moeten hun stem uitbrengen op de kandidaten. De vorige voorzitters van het Jeugdparlement waren Melvin Bouva, Dhiradj Soekhai en Derryl Boetoe.

error: Kopiëren mag niet!