Actie personeel NVB opgeheven

Het personeel in dienst van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) heeft zijn acties beëindigd. De medewerkers hervatten deze week het werk. Er werd voor bijkans een week gestaakt, uit protest tegen het feit dat men niet was uitbetaald. De salarissen worden anderhalve week later gestort. Bondsvoorzitter Raymond Ford nam samen met het bestuur en leden het besluit het werk neer te leggen, totdat de salarissen waren overgemaakt. NVB-directeur Lesley Daniels had eerder laten doorschemeren dat er vertraging was opgetreden in de administratieve afhandeling van stukken bij Financiën.
Het parastataal bedrijf is financieel afhankelijk van de overheid voor het betalen van de salarissen. Maandelijks ontvangt de NVB van de Staat een subsidiebedrag van SRD 1,2 miljoen. Het bondsbestuur heeft de directie inmiddels ook laten weten dat hij wil praten over aanpassing van het salaris. De algemene klacht is dat de lonen laag zijn. Het laagste loon bij de NVB is SRD 700 (bruto).

error: Kopiëren mag niet!