Para gaat 38 jaar onafhankelijkheid voortreffelijk vieren

Para, IMG_2726De bewoners van Onverwacht en omgeving zijn breedvoerig geïnformeerd over de activiteiten rond de viering van 38 jaar onafhankelijkheid in Para. In een gisteren gehouden meeting werden zij door de organisatie tot in details ingelicht over de stappen die ondernomen worden voor een vlot verloop van de activiteiten. Para is de vertoning van alle traditionele activiteiten rond die dag. De gemeenschap moet zich voorbereiden op de feestelijke drukte, wegomleggingen, het afvuren van minuutschoten, rondvliegende helikopters en de opstelling van zware wapens van het Nationaal Leger en andere troepen op startpunten in de plantages.
De activiteiten beginnen reeds op 24 november met muziekoptredens. Op dit moment worden veel infrastructurele werken verricht. Terreinen worden klaargemaakt, informatiebijeenkomsten met de gemeenschap worden belegd, woonbuurten worden opgeschoond en verfraaid, locaties worden geïnspecteerd door veiligheidsdiensten, standhouders worden geregistreerd en het programma wordt over en weer afgestemd met de verschillende organisaties.
Het commissariaat voert in eigen beheer infrastructurele werken uit in het hele ressort. Binnen een week zijn de terreinen waar de activiteiten plaatsvinden opengestoten en geëgaliseerd.
De machines en het personeel worden maximaal ingezet om het “ruwe” werk nog dit weekend af te hebben, zodat er volgende week gewerkt kan worden aan de finishing touch. De residentie van de president, de route van de parade en het defilé, de locatie van de volksreceptie en de EHBO- posten zijn alle rond Onverwacht geconcentreerd.
De activiteiten starten op 24 november met parachutespringen. De troepen worden rond drie uur ‘s middag geïnspecteerd door de president, waarna zij post vatten op de verschillende posten vanwaar zij de start maken met het defileren. De gemeenschap mag zich naar het voetbalveld van de Wellesschool begeven om het defilé op de Kennedyweg mee te maken. Tegenover het voetbalveld zullen podia worden opgezet voor speciale genodigden en seniorenburgers. Na het defilé vindt de volksreceptie plaats, simultaan met optredens op een groot podium op een andere locatie voor het grote publiek.

error: Kopiëren mag niet!