Concacaf-president propageert partnership binnen Sport

4 ConcacafOp uitnodiging van Concacaf-president Jeffrey Webb heeft Minister Adna van Sport – en Jeugdzaken op 22 oktober jl. deelgenomen aan een sport summit te Cayman Island. De voorzitter van het Surinaamse Voetbal Bond (SVB), John Krishnadath en zijn delegatie waren ook aanwezig. Top vertegenwoordigers uit de wereld van voetbal associaties, het bedrijfsleven en de overheid zijn bij elkaar gekomen op de eerste CONCACAF Sports Summit 2013 met als thema ‘Transformation through Partnership’. Het doel van dit geheel is het versterken en verbeteren van partner schappen tussen de Overheid en voetbal Federaties c.q. bedrijfsleven met de bedoeling het verbeteren van groei en ontwikkeling van sport in de regio. Eveneens te laten begrijpen wat sport betekent en welke toegevoegde waarde het geeft aan de maatschappij.
CONCACAF-president Jeffrey Webb gaf aan dat CONCACAF zich zal inzetten om de samenwerking met diverse entiteiten te bevorderen door strategische samenwerking op te zetten, om de ontwikkeling en groei van de regio na te streven. De Jamaicaanse minister-president, Portia Simpson – Miller drong aan op een hernieuwde inspanning om succes aan teams in de regio te brengen. Ze gaf aan dat er een goede samenwerking bestaat tussen Overheid en bedrijfsleven en voetbal organisaties, waaronder de voetbal federatie van Jamaica. Alle belanghebbende dienen zich voledig in te zetten ten einde sterke partnership te vormen tussen Overheid, Federaties en FIFA.
Ook Minister Adna vond deze summit zeer leerrijk en van belang voor de toekomst van sport in Suriname. Want dit kan ook bijdragen tot nauwe samenwerking binnen CONCACAF, waarbij er ook deuren open kunnen gaan voor onze jeugdige voetballers. Met de Surinaamse Voetbal Bond zijn reeds gesprekken gevoerd over de gebieden waarin een eventuele samenwerking kunnen worden aangegeven. En het ligt in de bedoeling om ook het bedrijfsleven te betrekken om Partnership te vormen. Deze Partnerships moeten gebasseerd zijn op wederzijds voordelen en moet leiden tot win – win situation.

error: Kopiëren mag niet!