SVB organiseert cursussen

In de maand november 2013 start de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in samenwerking met de Stichting Instituut Sportopleidingen (Siso) tegelijk met de cursussen Coach-Trainer C en Keeperstrainer 1. Vooral de behoefte aan keeperstrainers is zeer groot. De bond ziet graag dat alle clubs over een eigen keeperstrainer beschikken. Het keepersvak moet de spelers al vroeg bijgebracht worden. Een ieder, ook al is hij/zij geen keeper geweest, kan zich inschrijven. Uiteraard zijn vooral de oud doelverdedigers zeer welkom.
Met de cursus Coach-Trainer C mikt de SVB op alle oud-voetballers van Paramaribo en de districten die dichtbij liggen z.a. Commewijne en Wanica. Deze opleiding duurt circa 4 maanden en bestaat uit een cursusdeel en een ervaringsdeel. De cursisten moeten dus een club hebben waar ze stage lopen of mogen bij hun eigen club de ervaring opdoen. De theoretische vakken zijn leidinggeven, sportgezondheidskunde, spelregelkennis, regelementskennis, theorie voetbal en theorie conditietraining. De cursus wordt afgesloten met een theoretische toets en een Proef van Bekwaamheid; Geven van Trainingen.
Belangstellenden kunnen zich dagelijks inschrijven op de administratie van het Bondsbureau van de SVB en wel tot en met zaterdag 09 november 2013. Het diploma Coach-Trainer C geeft de trainer de bevoegdheid zowel bij de jeugd als bij de senioren te coachen.

error: Kopiëren mag niet!