Wanica gepasseerd bij viering 38 jaar Srefidensi

Bewoners van Wanica moeten wachten met de nationale viering van de Onafhankelijkheid in hun district. In tegenstelling tot de verwachtingen die de regering vorig jaar heeft geschapen, is niet Wanica maar Para dit jaar aan de beurt voor de viering van 38 jaar Srefidensi. Die belofte naar Wanica werd gedaan bij de nationale festiviteiten van 37 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid in het rijstdistrict Nickerie. Het staatshoofd maakte gewag van de verplaatsing van de hoofdactiviteiten van de Onafhankelijkheidsviering van Paramaribo naar de districten als onderdeel van het al doorgevoerde decentralisatieproces. De president noemde in zijn speech vorig jaar Wanica als het district dat mogelijk in 2013 aan de beurt zou komen voor de gezamenlijke viering met defilé en parade van de strijdmachten. Het kabinet van de president maakte eergisteren in een persbericht echter bekend dat de keuze gevallen is op Para als het district waar de hoofdactiviteiten van de Onafhankelijkheidsviering zullen plaatsvinden. De activiteiten worden op Onverwacht gehouden.

error: Kopiëren mag niet!