SLM nieuwe CTSS-Plusvolleybalkampioen

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is de nieuwe CTSS-Plusvolleybalkampioen geworden. In een zinderende finale werd woensdagavond teruggeveerd van een setachterstand om de Energie Bedrijven Suriname (EBS) met 23-25, 25-11, 15-9 terug te wijzen. De nieuwbakken winnaar had de winst vooral in de tiebreak te danken aan Jermaine Lioe Kioen Soe, die opeenvolgende blokken voor zijn rekening nam voordat hij het kampioenspunt uit een cadeau maakte. Goede ondersteuning genoot hij onder meer van routinier Robert Bakboord, Brian Davids, terwijl setter Giovanni van Dillenburg voor de set-ups zorgde. Roetoe Raveles was de ‘go-to’ guy in de openingsset voor de EBS. Goede bijval genoot hij van onder meer Sergio de Jong en libero Furgil Bell. Alleen bleek de EBS niet in staat de favoriet van de titel af te houden.
Rosebel Gold Mines N.V., de onttroonde kampioen, eiste dit jaar de derde plaats op met een straight sets triomf op Staatsolie. De oliemaatschappij kreeg de stand van 25-19, 25-17 op haar broek. Brian Moeljoredjo en Romario Holband namen de ‘goudmijners’ op sleeptouw. Moeljoredjo zette het duel op slot middels een kanjer op Marc Refos, die laat in de Ismay van Wilgen Sporthal arriveerde. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) verraste Telesur door in de strijd om de vijfde plaats in drie sets (25-20, 18-25, 15-9) te winnen. De bankiers waren vooral in de beslissende derde set oppermachtig. Telesur gaf echter niet op en kwam mede dankzij Fabian Pengel terug van een 1-8 achterstand. Duncan Budel maakte de partij af voor de moederbank. In de strijd om de zevende plaats verraste het Staatsziekenfonds vriend en vijand door Fernandes Group in straight sets (25-21, 25-17) naar huis te sturen. Vooral R. Coden was niet te stuiten bij de winnaar, goed ondersteund door Denise Doelwijt en Patrick Laing. Bij Fernandes zaten onder meer Orveo Lisand en Conchita Hunsel in de gelederen.

error: Kopiëren mag niet!