‘Oplichtersbedrijf doet zich voor als Yellow Pages’

Al geruime tijd worden mensen in de samenleving gebeld om te adverteren in ‘Yellow Pages Online’. Lucien Naarden, directeur Yellow Pages, zegt dat ‘Yellow Pages Online’ niets te maken heeft met zijn bedrijf. De naam Yellow Pages is internationaal bekend en is de klant vrij te kiezen voor welke Yellow Pages zij wil adverteren, zegt Naarden. ‘Van klanten horen we dat er wordt voorgedaan alsof wij het zijn. Dat zorgt voor verwarring bij de klant. Klanten die niet weten dat wij alles ook op onze website zetten, denken gauw dat het een nieuwe dienst van ons is. De eerste klacht kwam zeven weken geleden binnen, maar toen dacht Naarden dat het om een incident ging. Volgens Naarden is het een bedrijf uit Florida, die mensen in Suriname belt. Doordat ze Engels spreken, betwijfelen enkele klanten het wel of het Yellow Pages is.
Sham Binda, ondernemer, is ook gebeld geworden door ‘Yellow Pages online’. Volgens hem is het een oplichtersbedrijf. Hij koos niet ervoor om te adverteren en werd toen juridisch bedreigd. Binda zegt dat hij werd gebeld met een buitenlands nummer. ‘De mensen bellen constant en praten snel. Over het algemeen zijn Surinamers vriendelijk en ik vrees dat ze met die oplichters in zee gaan’, zegt Binda. De Engelssprekenden gaven ook niet aan waar de advertentie geplaatst zou worden.

error: Kopiëren mag niet!