Bond crèches al 2 jaren in bespreking

De bond van landsdienarencrèches is al zeker 2 jaren in bespreking met minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Volgende week komt een besluit uit de bus. Joyce Watson, voorzitter van de bond, kijkt uit naar de beslissing. Enkele maanden geleden waren de crèches al op het punt te staken. De minister had toen de zaak gesust en beloofd dat er binnenkort een oplossing zou komen. ‘De landscrèches zijn afgeslankt van 21 naar 11 en een peuterspeelzaal. Een crèche heeft de capaciteit om 50 kinderen op te vangen. Aan de hand van de loonslip van de ouders wordt de prijs om het kind op te vangen betaald. De landscrèches zijn niet specifiek voor kinderen van wie ouders ambtenaren zijn.’ Watson zat eerst in de gemengde commissie, maar toen er geen schot in de zaak kwam, heeft ze de zaak overgedragen aan COL, waar zij lid van is. De bond telt ongeveer 250 leden.
De crèches wilden meer duidelijkheid over het Functie-informatiesysteem van de Overheid (Fiso) en de functiebeschrijvingen en waarderingen die daaraan zijn gekoppeld. ‘Met komst van Fiso zijn de leden sterk achteruit gegaan in salaris. Het werk is niet te onderschatten, de leden hebben graag dat er op zijn minst een correctie komt. De crèchewerkers zijn niet juist ingeschaald.’ Op het ministerie is er al een aanvang gemaakt met het installeren van een commissie, die zich gaat bezighouden met de problematiek van de crèchemedewerkers.

error: Kopiëren mag niet!