Aangehouden majoor verwezen naar rc

De majoor van politie S. die op donderdagavond 24 oktober op de agente B. schoten heeft afgevuurd, werd gisteren voorgeleid. Persofficier van justitie Claudia Bruining bevestigt de voorgeleiding van de politieambtenaar. Zij geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname door dat het dossier van de verdachte politieman voor de rechtmatigheidstoets is opgestuurd naar de rechter-commissaris. De majoor had op die bewuste avond aan de Kennedyweg ter hoogte van de Coropinabrug op het slachtoffer geschoten.
Uit het onderzoek is nog niet komen vast te staan wat het motief is van de daad. De majoor heeft tot nog toe om een onbekende reden op zijn mindere in rang, de agente, geschoten. Hij heeft kennelijk drie schoten afgevuurd. De agente is aan beide benen geraakt. Zij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Hangende het verdere onderzoek blijft majoor S. aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: