Robert Peneux: ‘Imeao 4 moet duidelijk inhaalschema maken’

Imeao 4 is twee weken later begonnen met aanvang van de school. In tegenstelling tot de andere imeao-scholen die op 16 oktober zijn gestart, heeft Imeao 4 een achterstand. Robert Peneux, oud-directeur Imeao 4, zegt dat de afgelopen 2 weken wel in te halen zijn als er een duidelijk schema gemaakt wordt. ‘Leerlingen en studenten moeten nu opofferen. Extra lessen op de zaterdag en in de middaguren zijn opties om de achterstand in te halen’, zegt Peneux. ‘Twee weken leerstof is niet in drie dagen in te halen. Of er kan gekeken worden naar inhalen tot waar mogelijk, maar dan worden alleen de primaire zaken die noodzakelijk zijn behandeld.’ Het later starten van de school zal niet direct invloed hebben op de resultaten van de leerlingen volgens Peneux.
Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, is ook van mening dat zowel de leerlingen als de leerkrachten water bij de wijn moeten doen om de twee weken te kunnen inlopen, vooral wat de examenvakken betreft. ‘Imeao 4 kan het zwaar hebben maar met een beetje goede wil zal het lukken.’ Imeao 4 is twee weken later begonnen, omdat er onvoldoende meubilair was en nog geen lesrooster voor dit jaar.

error: Kopiëren mag niet!