Getuige verklaart dat stiefvader ten tijde van verkrachting niet thuis was

Getuige K. verklaarde gisteren op de rechtszitting dat de verdachte Ronny P.(39), die terecht staat in een verkrachtingszaak, ten tijde van het delict samen met hem in Nickerie was voor werkzaamheden. De getuige maakt zoals altijd notities in zijn agenda wanneer, waar en met wie hij gewerkt heeft. Hij is een leidinggevende en de verdachte was in dienst waar de getuige de leiding had. Volgens de getuige was de verdachte in de periode van 15 oktober tot 20 oktober 2012 in Nickerie voor werkzaamheden en niet in de stad. Het feit zou volgens het onderzoek in die periode gepleegd zijn.
Aan de verdachte Ronny wordt het verwijt gemaakt dat hij zijn 5-jarige stiefdochter heeft verkracht. Dit zou zijn ontdekt door de grootmoeder van het slachtoffer. Advocaat Lygia Palmburg staat de verdachte juridisch bij. Op de afgelopen zitting zijn de vader en de grootmoeder van vaderzijde gehoord. De vader haalde zijn dochter in het weekend en vakantie op. Het feit werd ontdekt toen de vader zijn dochter naar huis bracht en het kind van pijn klaagde. Het kind werd gebracht naar de arts en daar bleek dat zij seksueel misbruikt is. De verdachte ontkent het feit vanaf het prille begin. De raadsvrouw heeft nog behoefte om de twee getuigen, met name de vader en de moeder, opnieuw te horen. Rechter Danielle Karamatali verdaagde de behandeling naar 13 januari. Ronny blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!