Doekhie evalueert nog een termijn DNA

NDP-topper Rachied Doekhie uit Nickerie twijfelt of hij voor nog een periode in DNA zal gaan. Vanuit Nederland geeft hij Dagblad Suriname te kennen dat de DNA-kandidatuur door hem wordt geëvalueerd. ‘Je moet weten wie je tegenkandidaten zijn.’ Verder is het volgens de politicus van belang met welke partners de NDP de verkiezingen zal ingaan. Doekhie maakt nu zijn tweede periode mee in het hoogste college van Staat. Hij werd voor het eerst gekozen in 2005. Toen zat hij tijdens de regering Venetiaan-Sardjoe in de oppositiebanken.
Doekhie geeft toe dat er zich veel oneffenheden voordoen binnen de NDP. Het streven van het hoofdbestuur, waar hij ook lid van is, is om de plooien glad te strijken. Doekhie zelf praat liever over ‘kleine schermutselingen die in elke partij voorkomen’. ‘Het is geen nieuw fenomeen’, meent de NDP’er.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!