Genieten van muziek in een oude drukkerij

Wine and JazzWine and Jazz, Surinam Jazz Festival
Afgelopen weekend vonden er op diverse locaties optredens plaats tijdens het Surinam Jazz Festival. Op de vrijdagavond kon jazzminnend Suriname zich vermaken met optredens van onder andere de Amerikaanse Randy Korinthian.
De trendy locatie, de oude drukkerij van de krant De Vrije Stem en waar nu restaurant Spice Quest in gevestigd is, leende zich perfect voor het evenement. Tussen de oude onderdelen van de drukpersen en de ruines van het historische pand kon men genieten van muziek, lekkere hapjes, cocktails en natuurlijk: wijn. Eigenaar Patrick Woei toonde zich een geweldige gastheer en had flink wat personeel ingezet om het de gasten, bestaande uit oudere en jongere Surinamers en flink wat toeristen, naar de zin te maken.
Rosita Leeflang, pr-vrouw van het festival, is tevreden: “ we krijgen alleen maar mooie reacties van mensen die hier komen en de locatie zien”. “Patrick had volgens mij ook echt zin, want hij heeft echt zijn best gedaan.” De optredens worden goed ontvangen, vooral de solo van de Mr. Korinthian waarbij hij het publiek in wandelt en de opkomst is naar behoren. “We zijn echt tevreden. Ik heb eerder jazzfestivals meegemaakt waarbij we echt dachten ‘hm, waar zijn die mensen dang?!’”, zegt ze met een lach. “Maar nu, dankzij de sponsors, hebben we het festival gratis kunnen houden en dat merk je. Er zijn ook veel toeristen en dat is wat we wilden.” De avond werd afgesloten met een optreden van, de uit Frans-Guyana afkomstige, Denis Lapassion.
Wie weet, volgend jaar Surinam Jazz Festival tussen de oude machines van Marienburg? Dan wel een preparty of een afterparty in Spice Quest, want dat is zeker voor herhaling vatbaar!

error: Kopiëren mag niet!