Bigi Sma Dei 2013: Warm en lang wachten op eten

Bigi Sma Dei 2013 4
Bigi Sma Dei 2013 1
Bigi Sma Dei 2013 2
Bigi Sma Dei 2013 3Het jaarlijks terugkerende evenement Bigi Sma Dei werd ook dit jaar te Colakreek georganiseerd. Meer dan duizend bussen waren ingezet om de meer dan 25.000 ouderen en hun begeleiders te vervoeren van en naar de locatie. Dit zorgde voor flinke opstoppingen op de stoffige bauxietwegen. Terwijl het flink regende in de stad, was het bijna ondraaglijk warm te Colakreek. Veel mensen zochten verkoeling onder de bomen op het terrein. Er waren diverse tenten opgezet waarin optredens werden verzorgd door verschillende culturele organisaties, maar ook daar was het broeierig. Ondanks het vele drinken en eten, moest men lang wachten. Velen deden daarover hun beklag bij de presentator op het hoofdpodium die daarop meerdere malen het verzoek deed aan de organisatie om de mensen te woord te staan. Het hoogtepunt van de dag was de komst van de president en de First Lady.
“Alles van mij functioneert nog”
Voor sommigen was een ander hoogtepunt de speech van Paul Somohardjo waarin hij meerdere malen benadrukte dat, ondanks zijn leeftijd van 70 jaar, bij hem alles nog naar behoren werkte. “Alles van mij functioneert nog!” Somohardjo zei dat niet de lengte van het leven belangrijk was, maar de kwaliteit van het leven. Het publiek applaudisseerde luid bij zijn relaas over het organiseren van de dag waarbij hij en zijn organisatie al vanaf zeven uur in de weer waren, terwijl de eerste bussen pas rond elf uur arriveerden. Hij vroeg om een extra applaus voor de regering Bouterse-Ameerali, omdat zij zich had ingezet deze dag nog groter te maken.

error: Kopiëren mag niet!